Bahan-Bahan:
300 gm tepung gandum
Gula pasir secukupnya
Pati santan secukup cair
300 gm tepung gandum
Gula pasir secukupnya
Pati santan secukup cair
Daun pisang* secukupnya dibuat sarung empat persegi
Cara:
Bancuhkan tepung gandum, pati santan dan garam hingga sebati, tidak terlalu pekat dan terlalu cair. Apabila telah pekat dan sebati boleh diangkat. Sementara itu bubuhkan sesudu teh gula pasir ke dalam setiap acuan empat persegi daun pisang. Tuangkan adunan ke dalam setiap acuan hingga selesai semuanya. Kemudian kukuslah hingga masak.
Bancuhkan tepung gandum, pati santan dan garam hingga sebati, tidak terlalu pekat dan terlalu cair. Apabila telah pekat dan sebati boleh diangkat. Sementara itu bubuhkan sesudu teh gula pasir ke dalam setiap acuan empat persegi daun pisang. Tuangkan adunan ke dalam setiap acuan hingga selesai semuanya. Kemudian kukuslah hingga masak.
Daun pisang dari pokok yang ditanam sendiri.
Sikit hari lagi..goreng pisang pula, have to make it crispy..the way my hubby and kids like it.
No comments:
Post a Comment